БЕЗОПЛАТНЕ
ЕКЗ від НСЗУ

ГАРЯЧА ЛІНІЯ
0 800 351 491

БЕЗОПЛАТНЕ
ЕКЗ від НСЗУ

ГАРЯЧА ЛІНІЯ
0 800 351 491

Лікування безпліддя у чоловіків старше 50 років не таке ефективне, як у більш молодих

Picture of IVMED Експерт
IVMED Експерт

Журнал Acta Obstericia et Gyneologica Scandinavica опублікував результати дослідження, проведеного Європейським товариством репродукції людини і ембріології. Якщо вік батька 50 років і старше, то ймовірність народження дитини після застосування методів ДРТ нижче, ніж у чоловіків більш молодого віку.

В результаті ретроспективного дослідження більш 4833 циклів ЕКЗ і 4271 пацієнтів, проведеного Центром репродуктивного та генетичного здоров’я в Лондоні, було виявлено, що ймовірність успіху ЕКЗ з ICSI з використанням свіжої сперми у чоловіків старше 50 років на 33 % нижче, ніж у пацієнтів молодше 50 років .

У дослідженні взяли участь чоловіки, які страждають на різні форми безпліддя. Вчені також брали до уваги показники спермограми, а також метод ЕКЗ, який використовувався при лікуванні безпліддя. Однак вони прийшли до висновку, що вік має першорядне значення для успіху програми екстракорпорального запліднення.

За словами вчених, майбутнім батькам, особливо старшого репродуктивного віку, необхідно обов’язково брати до уваги результати даного дослідження при плануванні сім’ї.

Поділитися статею: 

Записатись на консультацію:

Ваше ім'я *
Телефон *
Email

Більше статей:

У Великобританії було запропоновано метод лікування безпліддя, який допоможе відстрочити настання менопаузи на 20 років.

Запишіться на консультацію, ми передзвонимо вам та уточнимо деталі

Ваше ім'я *
Телефон *
Email

Записатись на консультацію

Ваше ім'я *
Телефон *
Email
Залиште контактні дані, і ми скоро зв'яжемось з вами!
Ваше ім'я *
Телефон *
Email