БЕЗОПЛАТНЕ
ЕКЗ від НСЗУ

ГАРЯЧА ЛІНІЯ
0 800 351 491

БЕЗОПЛАТНЕ
ЕКЗ від НСЗУ

ГАРЯЧА ЛІНІЯ
0 800 351 491

Підготовка чоловіка до ЕКЗ

Picture of IVMED Експерт
IVMED Експерт

Підготовка до програми екстракорпорального запліднення не менш важлива, ніж саме ЕКЗ. І готуватися необхідно обом з подружжя. Підготовка перед ЕКЗ дозволяє чоловікові виявити і скоригувати наявні проблеми в репродуктивній системі і в цілому зміцнити здоров’я. Як готуватися майбутньому батькові до програми — на це питання зможе відповісти репродуктолог, уролог або андролог.

Підготовка до ЕКЗ чоловіка

Як саме готуватися майбутньому батькові до програмі екстракорпорального запліднення, лікар визначає індивідуально. При підготовці до ЕКЗ враховується наявність професійних шкідливих умов, результати попередньої діагностики чоловіка, спосіб життя та інші нюанси.

Починати готуватися до програми необхідно не пізніше, ніж за 3 місяці. В рамках підготовки перед ЕКЗ чоловікові варто потурбуватися про:

  • покращення способу життя (нормалізацію харчування, режиму сну і відпочинку, помірні фізичні навантаження);
  • обстеження репродуктивного здоров’я (здачу аналізів, спермограму тощо);
  • корекцію виявлених порушень та лікування захворювань.

При підготовці до ЕКЗ чоловікові необхідно відмовитися від шкідливих звичок — куріння, вживання спиртного. Нікотин і алкоголь погіршують якість сперми, призводять до зниження концентрації і рухливості сперматозоїдів, збільшують відсоток морфологічно і генетично аномальних чоловічих репродуктивних клітин.

Крім цього, важливо нормалізувати масу тіла, якщо чоловік страждає від надмірної ваги. Зайві кілограми найчастіше пов’язані з гормональними порушеннями, які можуть негативно відбиватися на фертильності. Привести вагу тіла до норми допомагають збалансоване харчування і помірні фізичні навантаження.

Чоловікові важливо відмовитися від походів до сауни, лазні, а також гарячої ванни при підготовці до ЕКЗ. Високі температури, що впливають на мошонку, пригнічують сперматогенез. З тієї ж причини лікарі рекомендують відмовитися від тісної нижньої білизни.

Вкрай важливо вилікувати хронічні захворювання, особливо хвороби сечостатевої системи і гормональні розлади.

Підготовкою чоловіка до ЕКЗ займається репродуктолог або андролог чи уролог. Спеціаліст контролює виконання пацієнтом рекомендацій, спостерігає за зміною стану його організму в динаміці. При необхідності лікар коригує тактику підготовки чоловіка до ЕКЗ.

Якщо ви плануєте скористатися програмою екстракорпорального запліднення і хочете правильно до неї підготуватися, звертайтеся до фахівців клініки «Айвімед». 

Поділитися статею: 

Записатись на консультацію:

Ваше ім'я *
Телефон *
Email

Більше статей:

Запишіться на консультацію, ми передзвонимо вам та уточнимо деталі

Ваше ім'я *
Телефон *
Email

Записатись на консультацію

Ваше ім'я *
Телефон *
Email
Залиште контактні дані, і ми скоро зв'яжемось з вами!
Ваше ім'я *
Телефон *
Email