БЕЗОПЛАТНЕ
ЕКЗ від НСЗУ

ГАРЯЧА ЛІНІЯ
0 800 351 491

БЕЗОПЛАТНЕ
ЕКЗ від НСЗУ

ГАРЯЧА ЛІНІЯ
0 800 351 491

Вагітність після ЕКЗ

Picture of IVMED Експерт
IVMED Експерт

Яка вона — вагітність після ЕКЗ? До чого потрібно готуватися жінці? Чи існують відмінності від вагітності, яка настала природним шляхом, без застосування методів допоміжної репродуктивної медицини?

Побачивши довгоочікувані дві смужки, жінка переживає змішані почуття, і у неї виникає безліч питань. Шлях до довгоочікуваної вагітності пройдено, і тепер важливо забезпечити умови для виношування здорового малюка. Веденням вагітності після ЕКЗ може займатися той же лікар, який вів пару під час лікування безпліддя. Або жінка може звернутися до акушера-гінеколога, якому вона довіряє.

Чи потребує вагітність після ЕКЗ особливої ​​уваги?

До використання допоміжних репродуктивних технологій вдаються у разі тих чи інших проблем в організмі жінки або чоловіка. Деякі з таких порушень здатні вплинути і на подальший перебіг вагітності після ЕКЗ.

ДРТ частіше застосовують у пацієнтів старшого репродуктивного віку. До цього часу у майбутньої мами вже можуть накопичитися соматичні захворювання, які вимагають уважного спостереження у профільних фахівців і своєчасної корекції.

Крім цього, при проходженні програми екстракорпорального запліднення ймовірне настання багатоплідної вагітності. А багатопліддя потребує пильної уваги акушерів-гінекологів, оскільки несе певні ризики для стану плодів і здоров’я майбутньої матері.

Особливості ведення вагітності після ЕКЗ

На 14 день після перенесення ембріона пацієнтка здає аналіз крові на ХГЧ, який підтверджує його успішну імплантацію в матці. Факт настання та термін вагітності після ЕКЗ допомагає визначити УЗД, яке виконують через 21 день після ембріотрансферу.

Важливим аспектом ведення вагітних після програми екстракорпорального запліднення є гормональна підтримка і контроль гормонального фону протягом усього періоду виношування дитини. Крім того, можуть призначати препарати, які нормалізують рівень згортання крові, а також вітамінні комплекси.

В рамках ведення вагітності жінка проходить планові скринінги згідно з прийнятими протоколами. За необхідності частоту візитів до лікаря і список аналізів та досліджень можуть доповнювати, щоб переконатися в нормальному розвитку плоду і перебігу вагітності.

Отримати консультацію щодо нюансів ведення вагітності після ЕКЗ можна у репродуктологів клініки «Айвімед». Також ви можете скористатися послугою ведення вагітності, в тому числі після програми екстракорпорального запліднення.

Поділитися статею: 

Записатись на консультацію:

Ваше ім'я *
Телефон *
Email

Більше статей:

Запишіться на консультацію, ми передзвонимо вам та уточнимо деталі

Ваше ім'я *
Телефон *
Email

Записатись на консультацію

Ваше ім'я *
Телефон *
Email
Залиште контактні дані, і ми скоро зв'яжемось з вами!
Ваше ім'я *
Телефон *
Email