БЕЗОПЛАТНЕ
ЕКЗ від НСЗУ

ГАРЯЧА ЛІНІЯ
0 800 351 491

БЕЗОПЛАТНЕ
ЕКЗ від НСЗУ

ГАРЯЧА ЛІНІЯ
0 800 351 491

Гормональні дослідження

Це специфічні тести, що дозволяють виявити певний гормон або групу гормонів, які виробляються однією або декількома залозами внутрішньої секреції. Проведення аналізів зазвичай призначають в плановому режимі при наявності підозр на ендокринне безпліддя, порушення функцій або розвиток онкологічних захворювань жіночої репродуктивної системи.

Для кого: для пар (чоловіків і жінок)

Проведення досліджень

Гормони в людському організмі регулюють обмін речовин, забезпечують необхідну реакцію на несприятливі зовнішні фактори, а також контролюють зростання, розвиток і старіння всіх органів. Вони беруть активну участь у процесі зачаття і виношування плоду. 

Гормони – це різні за хімічною будовою високоактивні біологічні речовини. Вони виділяються в людському організмі ендокринними залозами. Саме злагоджена робота нервової системи і гормонів забезпечує нормальне функціонування усіх органів та систем організму людини.

За допомогою гормональних досліджень можна виявити проблеми з роботою щитоподібної залози, ендокринної та гіпоталамо-гіпофізарної систем. Норма вмісту в організмі людини тих чи інших гормонів безпосередньо залежить від його віку, статі, наявності супутніх хвороб і прийому лікарських препаратів.

У жінок на показник гормонального фону також впливає фаза менструального циклу.

Підготовка:

Біологічний матеріал (кров), який використовується в процесі проведення досліджень на гормони, зазвичай здається натщесерце у ранковий час.

За один-два дні до здачі аналізів слід виключити активні фізичні навантаження, прийом лікарських препаратів і вживання алкоголю.

Гормональні дослідження перед ЕКЗ

Гормони і репродуктивна система

Процеси, які відбуваються в людському організмі і пов’язані з зачаттям і виношуванням дитини, регулюються жіночими гормонами ЛГ і ФСГ. У чоловічому організмі ці гормони впливають на ріст і проникність сім’явивідних канальців, сприяють зростанню тестостерону в крові, а також беруть участь у статевому дозріванні та сперматогенезі. У разі наявності проблем з репродуктивною системою, як жінкам, так і чоловікам призначають гормональні дослідження.

Підготовка до ЕКЗ

У процесі підготовки пари до ЕКЗ потрібне проведення досліджень на рівень вмісту в організмі таких гормонів:

  • ЛГ;
  • ФСГ;
  • естрадіол;
  • пролактин;
  • тестостерон;
  • прогестерон;
  • ТТГ;
  • 17-OH-прогестерон;
  • Т3 загальний;
  • Т4 вільний.

При необхідності також проводиться гемостазіограмма.

Гормональні аналізи для жінок

Жінкам гормональні аналізи призначають на 2-4 день менструального циклу. Велике значення для успішного зачаття і виношування дитини має достатній рівень в жіночому організмі гормону АМГ. Аналізи, що визначають рівень цього гормону, дають лікарям можливість оцінити оваріальний резерв (або запас яйцеклітин).

Від 1,0 до 2,5 нг/мл – середні показники рівня АМГ при плануванні вагітності.

Якщо показники перевищені, то у пацієнток є значний оваріальний резерв. Таким жінкам з великою обережністю призначають препарати, що стимулюють дозрівання фолікулів, оскільки існують ризики виникнення СГЯ.

При низьких показниках цього гормону у жінок спостерігається ризик недостатньої відповіді на медичну стимуляцію овуляції.

Записатись на консультацію

Залиште свої контактні дані, і наш консультант передзвонить вам та підбере найзручніший час, дату, та лікаря для візиту або онлайн-консультації.

Ваше ім'я *
Телефон *
Email
Натискаючи, Ви приймаєте умови
“Згоди на збір та обробку персональних даних”

Чому обирають IVMED?

Команда досвідчених професіоналів
Клінічна практика провідних фахівців понад 20 років. Ми допомогли більше
10 000 пар стати батьками. Маємо досвід у вирішенні найскладніших випадків безпліддя.
Індивідуальні програми для кожного
Діагностичні дослідження, вибір методу лікування, медикаменти, програми - все адаптується згідно з вашими індивідуальними показниками і обставинами.
Законність та повна конфіденційність
Клініка працює з дотриманням всіх норм чинного законодавства. Ми гарантуємо анонімність та збереження лікарської таємниці.
Сучасна генетична лабораторія
Цитогенетичні та молекулярно-генетичні дослідження від одного гена до повного генома. Преімплантаційна генетична діагностика 24 хромосом ембріонів методом NGS (Next Generation Sequencing) з точністю 99,99%.
Передова ембріологічна лабораторія
Всі допоміжні репродуктивні технології, що існують у світі, знаходять застосування в ембріологічній лабораторії клініки.
Індивідуальні програми для кожного

Діагностичні дослідження, вибір методу лікування, медикаменти, програми - все адаптується згідно з вашими індивідуальними показниками і обставинами.

Сертифікати та безпека

Клініка пройшла реєстрацію в Управлінні з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA)

Клініка сертифікована за міжнародним стандартом менеджменту якості ISO 9001: 2015.

IVF-ID. Перша в Україні електронна система захисту даних і біологічного матеріалу пацієнтів.

Інші послуги діагностики

Оставьте контактные данные и мы скоро свяжемся с вами!
Ваше ім'я *
Телефон *
Email
Залиште контактні дані, і ми скоро зв'яжемось з вами!
Ваше ім'я *
Телефон *
Email